Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem ze spadkiem mocy w mojej "Bubie"... 320i , E36, m52 , 95r. Raz idzie jak "zła i piękna" , a potem przez kilka dni muli sie okropnie , spadek o jakieś 20 - 30 % mocy. Na benzynie i gazie (sekwencja) jest to samo. Obroty równe , na postoju wkręca sie dobrze , ale w czasie jazdy moc czuc dopiero około 5 tyś. Odczuwalne dławienie sie , jakbym ciągnął za soba rozwinięty spadochron... Po kilku dniach jest o.k. Diagnostyka sygeruje czujnik położenia wału korbowego , ale ilu fachowców tyle pinii. Zaryzykować i wymienic na używke , czy zainwestować w nowy ?
Opublikowano

Witam

Mam sprawny czujnik połozenia wału cena to 99 zł sprawny na 100%http://www.allegro.pl/item246583587_czujnik_polozenia_walu_bmw_siemens_m52b20_inne.html

Opublikowano

Witam !!!

99zł to mało jak za ten czujnik wiec okazja , ja wymieniałem i zapłaciłem 300zł co prawda za nowy ale używki nigdzie nie mogłem znaleść. Co do zmulenia to możliwe że to czujnik bo u mnie jak załatwiłem jakiś inny nie Simensa to też samochód nie miał mocy i były problemy , a orginalny który miałem miał lekko przetarty kabel i czasem fura gasła na jałowym. Teraz po wymianie bunia szmiga jak należy.