Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam panowie. wlasnie zakupilem e34 530 v8 :) no i poprzedni własciciel wlozyl na tylnia półke glosniki ktore zabardzo mi sie nie widza i pytanie czy mozna zdemontowac póleczke i wsadzic nowa (bez dziur) ?? moze mi ktos pomoc jak to zrobic ?? :modlitwa:
Opublikowano

mozna mozna.

-sciagasz siedziesko kanapy (pociagasz do gory i wychodzi)

-wyciagasz zaglowki i te plastiki co zostana w kanapie (trzeba odkrecic takie zatrzaski srubokretem o 90 stopni), sciagasz oslony pasow bezpieczenstwa

-wyciagsz podlokietnik z kanapy

-teraz jak masz sciagniete siedzisko bo obu stronach masz plastikowe nakretki (pod wykladzina), dwie kolejne pod podlokietnikiem, ktory zdemontowalas wczesniej.

-teraz pociagasz siedzisko w gore, musisz sam zobaczyc i bedziesz wiedzial co i jak, trzyma sie na takich "wsowkach"

-polka jest przykrecona lub na zatrzaski ktore trzeba wyjac (nie pamietam), bedziesz widzial jak bedziesz mial przed soba

-napstepnie ciagniesz polke w swoja strone, ona jest na prowadnicach, powolutku, troche sily i wyciagasz (niektorzy zalecaja sciagnac boczki tapicerki z tylu ale ja tego nie robilem i wszystko ladnie wyszlo)

-nowa polke wsowasz w prowadnice i pchasz do szyby, na koncu sa zatrzaski, bedziesz muisal byc moze podgiac troche boczki tylne zeby polka weszla na swoje miejsce

jak bedziesz mial zdemontowane siedzienia to bedziesz juz wiedzuial co robic.

powodzonka :)

Wszystko o dieslach BMW .::: http://www.bmw-diesel.pl :::.
Opublikowano
dokladnie tak -- ja z tym nie mialem zadnych problemow i polke mialem zamontowana na spinkach ( zatrzaskach )

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........