Skocz do zawartości

Brak hamulca po wymiane okladzin. Prosze o pomoc.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich uzytkownikow.

Mam problem z hamulcami przy mojej BMW E36 1.6 95' a dokladnie z tylnia osia. Wczoraj zabralem sie za wymiana klockow z przodu po wymiane test i wszysko gra pedal wysoki hamulce idealne :) nastepnie wymiana tylnich okladzin potem test i klapa pedal w podlodze po 2 popnieciach rosnie po jezdzie probnej okazalo sie za tylnia os wogle nie hamuje. Dodam jeszcze ze hamulce byly odpowieczane (chyba dobrze :roll: )

Z gory dziekuje wszyskim za odpowiedz.

Pozdrawiam.

Opublikowano
MYŚLĘ ŻE ZLE USTAWIŁEŚ SAMOREGULATOR ZA MAŁO ROZKRĘCONY . MOŻE BYĆ TAK ŻE MASZ RANT NA BĘBNACH I JAK GO ROZKRĘCISZ TO NIE WCHODZĄ BĘBNY WTEDY TRZEBA JE PRZETOCZYĆ LUB DAĆ NOWE I BĘDZIE OK . MOŻESZ TEŻ PODCIĄGNĄĆ CHWILOWO RĘCZNY I ZOBACZ CZY JEST LEPIEJ JEŚLI TAK TO ZRÓB JAK WYŻEJ
BÓG MIŁOŚĆ WYGODA
Opublikowano

Kolego bardzo dziekuje za odpowiedz. Masz racje tak bylo beben ma rant okolo 1,5mm i wlasnie dlatego calkowicie skrecilem samoregulatory zeby beben wchodzil luzno :oops: :lol: . Juz to poprawilem narazie tylko rozkrecilem samoregulatory tak zeby bemben wchodzil ciasno. Oczywiscie w najblizszym czasie kupie nowe bebny i je zmienie.

Jeszcze raz dziekuje za pomoc i oczywiscie punkcik :)

Uwazam temet za zamkniety.

Pozdrawiam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.