Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam szanownych kolegów! Tak jak w temacie mam problem z hamulcami w e32 750 91r. Problem polega na tym, że komputer wyłapuje komunikat serwobrems defekt. Nawala gongiem non stop podczas jazdy. Na początku to zignorowałem bo auto normalnie jezdzilo i hamowało. Hamulce dzialają normalnie. Bez problemu mogłem zatrzymac auto ze 160. Pedał jest zawsze tak samo twardy tzn. na postoju przy wylaczonym silniku mogę go docisnąc do konca i po uruchomieniu silnika zachowuje się dosłownie identycznie. Zastanawiam się czy tak ma być. Bo w poprzedniej e32 jak na postoju wcisnolem pedal kilka razy to twardnial jak kamien. Po uruchmieniu miekl...Poza tym nie dziala abs i czasami potrafi wylaczyc się sama z siebie kontrola trakcji podczas jazdy. Po wylaczeniu i wlaczeniu silnika wszystko wraca do normy. Na początku jezdzila normalnie, a teraz ją tak zamulilo ze nie ma nawet sily ruszyc z miejsca. Czy to ze silnik nie ma mocy moze byc spowodowane wlasnie serwem?? Do tego ostatnio po dluzszej przejazdzce takim zamulonym autem na postoju podczas przelaczania biegu z P na D skrzynia szarpnela i wlaczyl się w tryb awarajny. Doczlapalem sie taka do domu i mam wielki problem. Acha spalanie bardzo duze. Spokojna jazda okolo 25litrow.POMOCY!!! Będe wdzieczny za wszelkie sugestie.
Opublikowano
A skad kolega wymyslil ten tryb awaryjny to nie mampojecia.

Doslownie znaczy to uszkodzenia pompy hamulcowej, a co sie z tym wiaze to szukaj.

nie powiedziałem że od tego serwa włączył się tryb awaryjny , tylko to są moje przypuszczenia związane z brakiem mocy!!!!

a poza tym już wypowiadałem się na ten temat , podłączyć pod kompa diagnostycznego bo inaczej to można gdybać!!!!

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/