Skocz do zawartości

interfejs do diagnostyki z krakowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szukam kogos uprzejmego z krakowa kto moze wykasowac blad sondy lambda - mam dosc placenia np 70 zł za to ze gosc wepnie modica i powie ze mam blad skrzyni biegow a pozatym wszystko jest ok ...

nie to zebym skapil - ale po ktoryms razie ( i wydaniu kulkuset pln ) i ciagle - " wszystko jest ok" mozna sie zezloscic

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wiesz co... błędu sondy lambda nie trzeba kasować. Błąd występuje, kiedy sterownik dochodzi do krańcowych ustawień dawki paliwa, a sonda mimo to nie reaguje przez ponad 10 sekund przy ustalonych warunkach. Wtedy sterownik przyjmuje defaultowe dawki i pojawia się błąd sondy. Jednak kiedy sonda się "odezwie" błąd znika sam.
Kai
Opublikowano

bylo tak ...

mialem padnieta jedna sonde ( pokazywala napiecie 0v ) - silnik sporo palil , czasy wtrysku na jednej stronie byly wyzsze niz na drugiej...

zmienilem sonde - i co dziwne caly czas pokazywal blad sondy i chodzil nierowno - dopiero po wykasowaniu bledu zaczal palic normalnie i rowno pracowac - wiec nie wiem o co w tym samochodzie chodzi - u kolegi w 735 tak wlasnie jest ze po wlozeniu nowej sondy nie bylo bledu i zaczal odrazu chodzic dobrze i palic normalnie - u mnie nie .

padla mi teraz druga sonda i tez ja musze zmienic - i obawiam sie ze bedzie znowu to samo po zmianie .