Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc w skrucie mój problem wygląda tak...

Sprowadziłem sobie BMW e36 318 TI z M-pakietem no i w niej są amortyzatory SACHS orginalne BMW ale niestety jak to niemiec wstadził sobie czerwone spręzyny (nie wiem jaka firma)samochód zajebiście wygląda ale jazda po naszych drogach przypomina jazde taczką... Dodam do tego że ledwo przejeżdzam przez progi w tym momęcie niby jest spoko ale wiem że w zime to moge jedynie za odśnieżarke robic :duh: Mam więc pytanie jakie polecacie spręzyny aby samochód wyglądał w miare fajnie a nie przypomniał traktora a znowu w zime żebym nie robił za odśnieżarke.... co sądzicie o tych spręzynach czy nadawały by się ???

http://moto.allegro.pl/item246727189_tuning_sprezyny_bmw_e36_compact_ac_schnitzer.html

.:::B:::. .:::M:::. .:::W:::.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

czyli rozumiem chcesz podniesc auto?? a podaj jaki masz rozmiar kol, w czerwcu kupilem auto na 16 ale z przodu profil 40 i tez chcialem zmieniac sprezyny, lecz kupilem inne fele 17stki ale profil 45 i raz ze auto poszlo do gory dwa ze nie ma uczucia ze jest zbyt twarde, wiec moze to moze pomnoc, podaj rozmiar kol z przodu przede wszystkim...

co do aukcji to ci powiem ze za ok 300 kupisz nowe w dobrym sklepie tuningowym (pytalem do sedana i tak byla cena, wiec do compacta powinna byc podobna) a te z allegro to nawet nie wiesz czy to rzeczywiscie Schnitzer - ja bym nie bral ;)

Opublikowano

Właśnie mam 215/45 R17 a spręzyny są czerwone i bardzo krótkie i skok spręzyny (doległości między zwojami) bardzo mały a wręc jeden zwój obok drugiego.. samochód praktycznie ciągnie się po ziemi i kompletna taczka ... tu jest fotka

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cb67dc5695214830.html

Tak chodzi mi o podniesienie auta...

.:::B:::. .:::M:::. .:::W:::.
Opublikowano

Koła masz dobrego rozmiaru. Jeśli chcesz zmienić sprężyny to poza totalną serią (ale tego chyba nie chcesz) do wyboru proponowałbym:

1. Oryginalne sprężyny M Sport -15/-10 - nówki odpadają bo drogo (1500zł), używki ciężko będzie znaleźć

2. Lesjoforsy z Itercarsu to chyba -35/-20 i coś koło 500zł

3. Eibach Pro-Kit -35/-30, w Prince jakieś 690zł albo jak masz możliwość to w DE ~550zł

To wszystko w odniesieniu do coupe a teraz zobaczyłem że masz compacta, ale myślę że sytuacja wygląda podobnie.