Skocz do zawartości

Touring - ktoredy ida kable do tylnej klapy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie.

mam w moim kombiaku taki problem. od pewnego czasu co kilka dn zdarzala sie taka sytuacja ze nie moglem otworzyc z tylu bagaznika i podniesc tylnej szyby za pomoca tych przyciskow do otwierania. a jak mu cos odbilo to dzialalo wszystko. ale ostatnio przestala tez dzialac wycieraczka tylnej szyby i jej spryskiwacz. i zamek juz na amen sie nie otwiera. tylna klape musze otwierac kluczykiem.

wnioskuje, ze skoro wszystkie zamki dookola poza tym jednym dzialaja, i wszystko inne tez, a szwankuja tylko te elementy na tylnej klapie, to wina musi gdzies lezec w kablach. bo nawet w srodku auta slychac ze pracuje przekaznik od spryskiwaczy tylnej szyby, a sam spryskiwacz sie nie podnosi. czyli ze nie ma pradu (lub masy) na odcinku karoseria-tylna klapa.

moje pytanie jest jak w temacie. gdzie szukac dziury? ktoredy ida kable? moze jakies inne sugestie?

nie chce rozkrecic niepotrzebnie polowy auta :-)

pzdr

Rafi DJYendruh

sharky: srebrne E24 635 CSiA

Citroen XM oraz GMC Savana

GG # 142068

[email protected]

Opublikowano

Tamat chyba nie tak dawno był poruszany.

Jak staniesz za autem to kable idą w lewym słupku - widać to przy zawiasie klapy.

Pozdrawiam

- Sim One -

Opublikowano

A witam!

Tak temat poruszany niedawno...

Przerabiałem "to" osobiście. W sumie to nie najlepszy patent ale... a więc przewody znajdują się tak jak wspomniał wyżej kolega w korytkach po obu stronach klapy (widać je bardzo ładnie po jej otwarciu) trzeba troszkę porozbierać ale nie jest to trudne.

To że coś nie działa jest spowodowane iż poprstu przewody z racji wieku się łamią.

Ja to mam już naszczęście z głowy....