Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Niedawno wymieniałem olej i filtry w moim aucie (BMW e34 525tds 92r). Po tym, gdy odpaliłem pierwszy raz auto po wymianie, paliła się cały czas kontrolka w kształcie jakby strzykawki, podejrzewam, że chodzi o wtryski. Wcześniej widziałem, że ona po czasie gaśnie po uruchomieniu zapłonu.

Na dzień dzisiejszy, gdy przełączam na zapłon, kontrolka gaśnie po czasie, lecz po chwili znów się pojawia niezależnie od tego czy silnik jest już w ruchu czy nie. Nie zaobserwowałem jakiejkolwiek zmiany w pracy silnika.

Z moich przypuszczeń wynika, że może coś być nie tak z filtrem paliwa. Filtr wydawał się być identyczny jak poprzedni, lecz różnił się jedynie środkową uszczelką przy gwincie. Poprzedni miał specjalny rowek do umieszczenia uszczelki, ten filtr jedynie dociska uszczelkę płaską powierzchnią.

Opublikowano
jak by ta uszczelka nie była dokręcona to by się układ zapowietrzał , sprawdz czy nie poluzowała się jakaś kostka przy tych czujnikach albo ten cieniutki wężyk