Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam moze juz cos takiego bylo ale nie znalazlem przez dluzszy czas wiec pisze.

Bmw 39 520 i 523 niczym sie nie roznia wszystko co sprawdzalem maja takie same .

W moim kwalifikuje sie silnik do wymiany a ze latwiej znalesc ten z 523 to i zaczolem sie nad nim zastanawiac.

Moje pytania sa co z imobilajzerem po wymianie silnika ??

Przy czym zachowac ostroznosc gdy bede go wymienial

Oczywiscie nie bede tego robil ja tylko ktos inny jakis mechanik ale oczywiscie wolalbym mu patrzyc na rece.

Pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi

Opublikowano

z moich poszukiwań silnika 2,5 wnioskuja że łetwiej będzie Ci znalez 2,0 i taniej to wyjdzie

a co do tego czy pasuje to ja pytałem o 2,8 zamiast 2,5 i pasuje wszystko tylko musisz zamontować cały osprzęt ze swojego silnika (no i by były z podobnych roczników bo nowsze są inne)

a na koniec ciekawostka : miałem kupić silnik od matoła z częstochowy i jak z nim rozmawiałem na giełdzie to wszystko było OK! ale jak dzwoniłem że już jada do niego po silnik to zaczoł mi wmawiać że musza wziąć od niego całą wiązke z komputerem i łącznie ze stacyjką bo inaczej nie zapali :jawdrop:

Opublikowano

Ja nie wiem jak to z ta stacyjka ale czytalem ze sa problemy z imobilajzerem i wtedy lepiej zostawic swoj wtrysk ze starego albo z auta co silnik bedzie wyciagany z jego kluczykow wyciagnac imobilajzer ( czarna mala kostka ) i wsadzic do swojego.

Jak narazie znalazlem silnik 2.0 z przebiegiem 150 000km jeszcze w aucie jest auto jest pukniete lekko i nie chce juz kolo naprawiac, razem z przelozeniem 3500zl i gwarancje daje. moj silnik ma ponad 300 000 wiec chyba sie skusze.

Pozdrawiam

Opublikowano
ale czytalem ze sa problemy z imobilajzerem
jak przełożysz swoje wtryski i cewki to nie może być problemu z imobilajzerem zresztą najlepiej przełożyć wszystkie czujniki

problem jest jedynie jak masz na BOSCHU a kupisz SIMENSA (osprzęt) ale wtedy jest jeszcze łatwiej bo kostki nie pasują więc cza przełożyć wszystko