Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam prośbę o informacje dotyczące skrzyni biegów w BMW E39 2.5TDS rocznik 99'.Otóż niby wszystko ok ale gdy jadę po mieście i trzymam delikatnie pedał gazu i obroty spadną prawie do minimum to w aucie daje się odczuwać drgania... gdy przyśpieszam lub jadę na wyższych obrotach drgania znikają.Gdy jadę jednostajną prędkościa 100-120 nie ma czegoś takiego dopiero w mieście przy wolnej jeżdzie w minimalnych obrotach.Mam to auto od 2 miesięcy i zaczęło mi się to dziać nie całe 4-5 dni temu... Może ktoś miał już podobny problem??Co z tym robić?? :(
Opublikowano
Witaj.Mi sie wydaje ze to moze byc sprzeglo hydrokinetyczne.Lepiej pojedz do jakiegos warsztatu na dignoze zeby potem nie wyszla jakas lipa.Remont automatu to droga inwestycja :cry2:
Opublikowano
Czyli po prostu mam pojechać na diagnozę i sprawdzić poprzez podpięcie się pod komputer czy po prostu zajechać do dobrego warsztatu na "kanał"??
Opublikowano
Jesli oceniasz to na usterke skrzyni to pojedz do warsztatu ktory sie zajmuje profesjonalnie automatami.Dowiesz sie jaka jest usterka i jakie koszty.Wtedy mozna cos wymyslic :D
Opublikowano
Jesli oceniasz to na usterke skrzyni to pojedz do warsztatu ktory sie zajmuje profesjonalnie automatami.Dowiesz sie jaka jest usterka i jakie koszty.Wtedy mozna cos wymyslic :D

Tak zartobliwie dodam.

Z opisow, ktore czytalem....

pojedziesz do takiego warsztatu oni powiedza: "Panie trzeba wyciagnac, zobaczyc... koszt 1000 PLN diagnoza"

Pozniej uslyszysz: "Panie skrzynia w rozsypce... remont 4000".

A na koniec dowiesz, sie ze łośki wlaly Ci np. nie taki olej jak trzeba ;D

A tak na powaznie. Nie wiem co moge doradzic autorowi watku.

Na pewno KOMP - moze cos pokaze. Na pewno reset kompa (klemy itp).

na pewno odpiecie wtyczki przeczyszczenie - pewnie nic nie da ale tez nie kosztuje NIC (kilka minut na kanale). Byly przypadki ze skrzynka WARIOWALA bo w gniezdzie byl po prostu SYF!

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
Dzięki.Na pewno sprawdzę.A na wtorek jestem umówiony na diagnostykę przez podpięcie komputera.To dobry znajomy więc roboto za friko... Oby tylko tyle...