Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy mozecie pomoc mi sprawdzic czy ta kierownica:

http://moto.allegro.pl/item242501499_kierownica_m_technik_bmw_e39.html

Bedzie pasowala do mojego e39 525tds z 10.97r.

Sprzedajacy podal mi nr tej kiery ale nie moge go znalezc na realoem:

nr kiery 2 229 115.9

nr airbagu 332228970048

Czy jezeli by pasowala, to musial bym dokupywac pewnie inna nabe plus tasiemke sterujaca, dodam ze aktulanie mam standartowa kierownice z multifunkja.

Z gory dziekuje za pomoc.

Opublikowano
powinna pasowac, poniewaz jest to model sprzed FL. model sprzed FL mialy inaczej montowane tasmy laczace. prawdopodobnie nic nie bedziesz musial zmieniac. skonczy sie na zwyklej przekladce kierownicy. gdybys chcial zmieniac na model po FL to trzeba jeszcze zmienic przelacznik w kolumnie kierowniczej.
DIESEL POWER
Opublikowano

Wiem, ze modele z przed fl jednak sie roznily. Kiedys jakas firma wystawiala dwie tak samo wygladajace kierownice m5 i jedna pasowala tylko do rocznikow chyba 97 (nie pamietam miesiaca ale tez byly one podane) a druga od 97 do 2000.

Wolalbym miec absolutna pewnosc przed kupnem. Tych nr co on podal nie moglem znalezc na realoem, szczegolnie nr kierownicy jest troche dziwny, a pozatym na realoem jakby wogule numerow samej kierownicy nie bylo tylko jakby caly komplet. Dziwne jest to, ze cena kompletu (sugerujac sie rysunkiem i opisem) zawiera tez airbag, gdzie sama poducha kosztuje ponad 800$, a cena kompletu to ok 500$.

na realoem mozna zobaczyc daty do ktorych ta kierownica pasuje i jest tak:

09.97 - 03.99

03.99 - 09.99

09.99 - 09.01

Podejzewam, ze bylby git jak bym mial auto po 03.99r, od tej daty przewody sterujace sa takie same lecz mam auto z przed wiec nie chce ryzykowac gdyz kierownica ta jest z 08.99r.

pozdr