Skocz do zawartości

Ile miesci sie oleju w silniku??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uzylem :search: ale nic nie znalazlem, nie pamietam ile mi wchodzi oleju :duh: Chce wymienic a nie wiem ile kupic.

Z gory dziekuje za odpowiedz.

Magia trzech liter - BMW
Opublikowano
Witam! Nie wiem jak jest w innych silnikach, ale do mojego m60 wchodzi "jedynie" 7,5 litra :D Dowiedziałem się tego w warsztacie, gdzie można wymienić olej. Sam chciałem wiedziec ile wejdzie, chociaż do wymiany mam jeszcze 2 klocki :)
Opublikowano

aaa wlasnie nie napisalem ze mam silnik m30 :duh: male niedopatrzenie:)

Dobre :) jedynie 7,5 litra :lol:

Magia trzech liter - BMW
Opublikowano

Taaaaak "jedyne" :) Doszedłem do wniosku, że do tego samochodu wszystko trzeba wlewać wiadrami...paliwo, olej, płyn chłodzący ( tutaj skromne 12,5 litra potrzebne :mrgreen: ). Jedynie płyn do spryskiwaczy leje się normalną miarką butelkową (2,5 litra). Niestety nie potrafię Ci powiedzieć ile oleju dokładnie wchodzi do Twojego silnika, ale jak chcesz mogę Ci dać namiar na hurtownię olejów i filtrów w Wawrze. Np. texaco 1l. 22 zl., a liqui moly 1l. 26 zl. albo odwrotnie. Tylko nie wiem czy z beczki, czy w butelkach.

Trochę odszedłem od tematu :oops: