Skocz do zawartości

Gasnąca lampa (prawy przód).

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siemanko. Samochod to E36 1,8 TDS 98r. Moj problem jest na pierwszy rzut oka blachy ale ja nie potrafie sobie z tym poradzic. Mianowicie jak w temacie co jakis czas gasnie mi prawa lampa. Na poczatku myslalem ze to kwestia przepalonej zarowki ale od tamtego czasu wymienilem juz 2 a problem jest dalej. Sprawdzalem mase lamp ale chyba jest w porzadku (na wszelki wypadek odkrecilem i oczyscilem styk). To co jest ciekawe to lampa mijania bardzo delikatnie sie zarzy a postojowe dziala w najlepszym porzadku... A jak przelacze na drogowe to cala lampa sie wylacza badz powoduje zapalenie sie tego trefnego swiatla mijania. Co robic? Jakies propozycje?
Opublikowano

witam.

sprawdź po pierwsze bezpieczniki, poźniej zajmij się kostkami podpiętymi do lampy, ja tak miałem z pozycjami.obiema. tylko tylko się paliły i znikały. kostki oczyściłem podpiełem na nowo i razi w oczy. nie zapomnij też o przekaźnikach od świateł

Opublikowano
  • Autor
Bezpieczniki raczej sa wporzadku... Wszystkie sa ok bo byly sprawdzane pare dni temu. :] Z tymi wtyczkami to sprawdze ale zapewne sa rowniez ok. A o co chodzi z ta masa (wiem z punktu technicznego ale jak to sprawdzic?)? I o co chodzi z tymi przekaznikami?
Opublikowano
  • Autor
Ok! Juz dziala! :mrgreen: Jednak nie stykala wtyczka zasilajaca z lampa. :norty: Dzieki za pomoc. :modlitwa: