Skocz do zawartości

Planuje zakup,prosze o rade

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chcialbym zakupic bmw e-46 rocznik minimum polowa 99 , sedan lub Ci

Jezeli sedan to myslalem o 325 lub 328 a jezeli coupe to mozebyc 320 (chyba cenowo porownywalne) na jakis fajnych alusach,

chociaz jezeli znajdzie sie okazja mozebyc wiekszy silnik ;) I tu pytanko czy starczy mi na to 35 tysiecy, przegladam juz rozne oferty od jakiegos czasu ale chcialbym poznac Wasze zdanie. Samochod bede prawdopodobnie sprowadzal z Niemiec.

Moze byc lekko bity obym sie tylko zmiescil w tej kwocie razem z naprawa.

Znajde cos w dobrym stanie w tej cenie?

Pozdrawiam.

PS. Jak sie jezdzi bmw e-46? ;> obecnie jezdze Renault Megane 1.6 16V 110 KM z 2000 roku.

Opublikowano

Ja także planuję zmiane auta na E46 tyle, że w dieslu (3,0).

Przeglądając oferty niemieckie (już od pewnego czau) stwierdzam, że powinno ci starczyć, natomiast żaden KOKOS to nie będzie.

Ceny Coupe są wyższe od sedanów.

Opublikowano
WITAM,też miałem podobny problem,szukałem coupe,ale kupiłem sedana jednak z silnikiem 1,9 w benzynie.Wiadomo że nie ma super osiągów ale porównując mnóstwo aut doszedłem do wniosku że te z większymi silnikami i w roczniku ok 99 są po przejściach lub z dużymi przebiegami,wiadomo nie ma regóły ale ja jestem zadowolony.Kupiłem E46 2000rok ,przebieg 121tys,kompletnie nic nie wytarte w śroku-idealnie,prawie jak nowe,nic nie wybite,nic nie skrzypi,nie piszczy.Z tymi silnikami wydaje mi sie ze kupują ludzie ułożeni którzy nie wyciskają z aut ile miożna,nie palą gum itd,zapłaciłem za nie 31000zł.klimatronic i elektryka jest.sprawdziłem-bezwypadkowy,każda szyba fabryczna-naprawde zastanów sie czy chcesz jakieś z dużym silnikiem? no i cena jest wtedy też wysoka.pozdrawiam,moje GG 600205
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
BMW do 2.0 czyli wszystkie 4 -cylindrówki są dużo tańsze niż R6, jak do tego dołożysz "tańszą" budę to byś może zmieścisz się w tych 35kzł.