Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.Mam taki problem otoz nie dawno w mojej e30 320i wymieniałem głowice .Po tygodniu patrze a tu na blasze pod silnikiem jest spory wyciek oleju wytarłem ale po50km znow jest tam olej .Z kad ten wyciek pomocy
Opublikowano
Jest kilka typowych miejsc skad moze cieknac olej wiec musisz dokladnie objezec silnik. Moze z przodu z pod glowicy leciec, z walu korbowego z przodu lub z tylu albo gdzies jeszcze
...
Opublikowano
witam.Mam taki problem otoz nie dawno w mojej e30 320i wymieniałem głowice .Po tygodniu patrze a tu na blasze pod silnikiem jest spory wyciek oleju wytarłem ale po50km znow jest tam olej .Z kad ten wyciek pomocy

Jak jednak nie będziesz mógł znaleść wycieku, pojedż na myjkę, umyj silnik ( bo i tak juz masz go pewnie w oleju) zrób max 30km i jedz do mechanika na kanał i bez problemu zlokalizujesz, albo sam sprawdz jak masz możliwośc.