Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Twarde fotele, zdecydowanie mniej wygodne niż w poprzednim BMW jakim jeździłem E39. Po 120km spędzonych w fotelu jedynki boli d...a :) są PO PROSTU FATALNE!!

2. Jeżeli jest to egzemplarz z 17 calowymi runflat'ami to jazda w polskich realiach jest dość ciekawa .. hałas i zatrzęsienie każda nierówność odczuwalna jest jak spora dziura.

3. Związane z tymi nierównościami i twardym zawieszeniem jakieś tam cykanie tykanie i inne w tapicerce.

4. Spalanie wcale nie jest zadowalające.

5. Nawigacja BUSINESS wskazuje droge JEDYNIE STRZAŁKAMI!, NIE MA WIDOKU MAPY! (to dotyczy wszystkich modeli BMW)

6. Schowek ma "tasiemkę" która utrzymuje "drzwi schowkowe" po otwarciu .. zapożyczenie ze średniowiecznych mostów w zamkach.

7. Materiałowe elementy boczków drzwi sa niepraktyczne, plamią się od deszczu, zostają ślady od opierania się (żeby była jasność nie jestem brudasem wręcz przeciwnie ;))

8. Podłokietnik zaistalowany jest na jednym wielkim zawiasie umieszczonym na samym jego końcu, co sprawia wrażenie przy opieraniu się że mocniejszy nacisk jest w stanie go uszkodzić.

9. W modelach z iDrive'em do dyspozycjy mam tylko jeden otwór na kubek, jeżeli jest to dobrze wyposażona wersja i dodatkowo zainstalowany został podłokietnik to w otwór ów wchodzi rzeczywiście niewielki kubek, butelka nie wchodzi przy zamkniętym podłokietniku.

Opublikowano

Co do foteli się nie zgodzę bo jak dla mnie są całkiem wygodne, a jeździlem zarówno e-39 jak i właśnie jedyneczką...ale fotele to pewnie kwestia przyzwyczajeń itp. Co do materiału na boczkach drzwi zgadzam się...plami się...

Spalanie wydaje mi się przyzwoite na trasie Kraków - Koessen (w Tyrolu w Austrii - to jakies 1000km) wg komputera spalił średnio 6,8l przy prędkości przeciętnej 81km/h co nie jest najgorszym wynikiem.

Co do siedemnastek nie wypowiem się...ja mam felgi 16" i juz jest twardo...ale za to fajnie trzyma się drogi :)

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.