Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam male pytanie... jako ze zastanawiam sie nad E46 :) chce popytac jaki silnik szukac...

A wiec tak... nie robie jakis ogormnych przebiegow... jezdze codziennie do pracy a to jest jakies 2/3 km bez korkow itd... (mieszkam w malym miescie o dobrych drogach ) w weekendy studiuje we wroc... jezdze co tydzien... robie jakies 300 km przez weekend... no i wiadomo oprocz tego jezdze gdzies jeszcze... nie sa moze to jakies wielkie przebiegi ale tankowac wiadomo trzeba... ;)

i tu moje pytanie... jaki wybrac silnik do E46 Coupe/ opcjolanie Lim ?

nie jezdze jakos szybko... na drogach po za miastem jest to jakies 110-120 km/h

jednak wole miec troche wiecej pod butem, zeby jak wyprzedzac to bez czajenia sie i bez jakiegos zylowania auta...

najczesciej jezdze sam. opcjolanie w 2 osoby...

i tu moje pytanie... jaki silnik wybrac.... patrze tak od 2.0 2.5 2.8 3.0 i diesla 2.0, 3.0

jakos do diesla nie mam przekonania... no moze do nowego na gwarancji... ale uzywany ? chodzi mi tu o koszty jak cos padnie...

i tak wydaje mi sie ze dosc rozsadna jest 2,5 benzyna... moze ktos cos napisac ile mu pali... i jak z dynamika tego silnika ;) ?

pozdrawiam...

Opublikowano
Zależy za jaką kase.Ja bym wybrał 3.0 w benzynie lub 3.0 w dieslu.Jak coś młodszego i pewnego to diesel dlatego,że można w tani sposób go podkręcić i mieć naprawde radość z jazdy :D
Opublikowano
Spokojnie możesz celować w 320i (niższy koszt zakupu i szybciej znajdziesz ładną sztukę) spalanie nie będzie koszmarne, za to jeśli chodzi o diesla po co przepłacać skoro i tak jeździsz niedużo.
Opublikowano

to teraz moze jeszcze jedno pytanie...

czy sa roznice w autach przed lifetem a po lifcie ?

chodzi mi oczywiscie o strone czysto mechaniczna...

320 uwazam rowniez za dobry wybor... chyba poczuje roznice po przesiadce z 1.6 :)

ps. a tak bez obrazy... zadne krecenie grzebanie w silniku nie rajcuje mnie... mysle ze inz z bmw sa troszke madrzesi od nas... ;)