Skocz do zawartości

Regulacja zaworów - Adam Słodowy mówi ''zrób to sam''

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktos z was regulował kiedyś zawory nie mając przy tym większego doświadczenia :?:

No więc ja go za dużo nie miałem . Podjołem się tego wyzwania bo chciałem poznać bliżej swoją śliczności , co tam w serduchu u niej się kryje ,a i pretęsii rościć do nikogo nie będe w razie odstawienia fuszerki (no chyba że do siebie) :wink: Wyregulowałem oczywiście sam i jak należy :shock: Chodzi jak przczółeczka ,marzenie bez znanego nam w M30 stuku zaworów . Po prostu cisza i przyjemny pomruk R6:)

Szczerze to nic trudnego trzeba poznać tylko na jakiej zasadzie otwierają i zamykają się zawory ,a potem to już z górki ....0.30 ssący, 0.30 wydechowy itd ...

• Członkowie klubu
Opublikowano

Pamietaj tylko, że od "zrób to sam" bardzo blisko "spieprz to sam" a to już może zaboleć twoją beti no i kieszeń. Jedno można przyznać że powiedzenie to sprawdza się zawsze w stosunku do kobitek [ chyba że ktoś lubi wieloboki]

Gratulacje odwagii i efektu!

UIHZ9556.JPG

Opublikowano
R E S P E C T !!! ja swojego oddałem do fachury bo mi cykał jak diesel i z tego co mówił to na 0,25 poustawiał, ciekawe czy to bardzo źle, ale żadnych negatywnych objawów nie zauważyłem.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
R E S P E C T !!! ja swojego oddałem do fachury bo mi cykał jak diesel i z tego co mówił to na 0,25 poustawiał, ciekawe czy to bardzo źle, ale żadnych negatywnych objawów nie zauważyłem.

Pewnie jest dobrze skoro nie słychać podejrzanych stuków bo im mniejszy luz zaworowy tym zwiększa się ryzyko zawieszenia właśnie zaworów dla tego nie szedłem od razu na całość i zrobiłem tak jak fabryken przewiduje :wink:

Opublikowano

jak sie ma jakiś pojęć i nie porywa z motyką na słońce to wszystko da się zrobić!!

Ja też niedawno pierwszy raz w życiu wyregulowałem sobie zaworki w mojej 325 i widze że to bułka z masłem :wink:

0,25 mm

no niepowiem pietra miałem jak odpalałem ale okazało się że wszystko jest GIT

PS/ Jak niema różnicy to poco przepłacać :idea: :?:

e61 530dA >> spacer.png