Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem...auto długo odpalało na zimnm silniku a od wczoraj problem się pogorszył tzn. po postoju powyżej ok. 10 minut auto też ma problem z odpalaniem(trwa to nawet około 10 sekund , mam coś takiego jak "wspomaganie odpalania"-nie wiem jak to się fachowo nazywa ale wystarczy raz przekręcić kluczyk i dalej sama odpala)

Aha problem wystąpił wczoraj po wymianie alternatora , wcześniej tylko na zimnym silniku był problem i akumulator przy tej wymianie był odłączony na jakieś 20 minut , nie wiem czy to mogło mieć wpływ na takie zachowanie , podpowiedzcie coć...

No i podłączyłem sobie autko pod komputer i wyskoczyło coś takiego:

"DAUERVERSOUNG" - nie wiem co oznacza ten błąd , może ktoś zna dobrze Niemiecki to proszę o pomoc.

BMW 540 96r. - podmieniłem czujnik położenia wału i wałka rozrządu(nie pomogło :( ) , świece wymienione 10000 temu .

Opublikowano

Dzisiaj odebrałem auto od mechanika , sprawdzał od wczoraj pompe paliwa...ciśnienie podobno dobre (chyba 3,5 jak dobrze pamiętam).

Mechanicy rozkładają ręce a auto ciągle ma problem z odpalaniem!

Może ktoś podsunie jakiś pomysł...