Skocz do zawartości

Utrata mocy na benzynie na lpg OK!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio miałem nieprzyjemne zdażenie w mojej Beti poszła pompa wody co z powodowało zagrzanie sie jej,Jednak ,wszystko zostało naprawione pompa wymieniona przyokazji kazałem zrobić uszczelke i splanować głowice.Wszystko było by ok jakby nie spadek moce i przerywanie na wolnych myślałem ,że to krokówka ale co sie okazało rozżąd był źle założony.Wszystko zostało prawidłowo założone samochód przeszedł przez kompa niema błędów.W samochodzie mam lpg :sekwencja: chodzi prawidłowo ma moc jak buża jednak po 3 dniach zaczeło go strasznie mulić na benzynie ledwo co jedzie gdy przejdzie na gaz wszystko działa.Zresetowałem komputer 3 dni było dobrze po 3 dniach znów zaczeło źle działać.Sonde mam dobrą a komputer niewykazał błędów czy ktoś wie co może być powodem.Męcze sie z tym już miesiąc i każdy muwi inną wersje np.,że po resetacji czeba przejechać 200 km na benzynie a dopiero potem przeżucić na gaz.

Jeśli ktoś zna lub przypuszcza co może być powodem prosze o podpowiedz

Pozdrawiam

Opublikowano

problem w tym ,że niewiem już od czego zacząć świece wymienione komp zresetowany diagnostyka komputerowa nic niewykazała.

Jeśli ktoś wie lub miał podobny przypadek niech pisze może naprowadzi mnie to na jakiś trop.

jeśli chodzi o mechaników to mam wrażenie ,że każdy jeden chciałby abym powiedział mu co jest uszkodzone a najlepiej jeszcze sam to naprawił.Oczywiście skasować niemieli by problemu.