Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Ktos kiedys zabieral sie do naprawy elektryki rolety tylniej? U mnie podnosi sie bez problemu, ale z opuszczaniem mam problem. Mianowicie, wciskam przycisk "opusc", roleta sie opuszcza i zaraz po tym, jak juz calkiem opadnie, silnik rolety zaczyna tyrkotac glosno i robi to jeszcze przez kilkanascie sekund. Podejrzewam, ze calkiem niedlugo roleta odmowi posluszenstwa. Mial ktos jakies doswiadczenia w tej kwestii? Nie wiem, czy w ogole brac sie za robote bo finansowo nie stoje ostatnio najlepiej.

Obecnie, po 10 latach przerwy (!): E85 Z4 3.0i R6 M54 '03 + LPG

We wspomnieniach: E32 740i V8 M60 '93 oraz E34 520i R6 M20 '90 + LPG

Opublikowano
Miałem (mam) to samo... kolejnym objawem będzie to, iż roleta po otwarciu nie bedzie chciała Ci się złożyć. Niestety nie udało mi się dobrać do mechanizmu rolety (a próbowałem dojść z różnych stron) i raz na jakiś czas po rozłożeniu samodzielnie się nie składa... Cóż taki jej urok 8)

Pozdrawiam

Eulem

E39 [E34/E36]

a tu gram: http://s1.metaldamage.pl/c.php?uid=227838

Opublikowano

ja też to przerabiałem.

starła się zębatka w miejscu kiedy powinna zatrzymać roletę kiedy schodzi na dół.niestety nie zrobiłem tego u siebie bo nie wiedziałem z kąd wziąść taką zębatkę.