Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

(Zaznaczam od razu,że szukałem ale nie wszystko się wyjaśniło...stąd temat)

Obecnie mam BMW E32,735iA 92 rok,"jest na oku" Bmw E32 735iL,chwilowo czysta teoria bo w realu osobiście jeszcze nie widziałem.

Przyjechała sobie z Niemiec,trzeba porobić wszelkie opłaty.

1.W jakich latach robiono 3,5 litrową E32 w wersji Lang?

2.jak wygląda sprawa opłat-tych związanych ze sprowadzeniem,1 rejestracji,1 przegląd itd.

3.Czy do takiej LANG wersji spokojnie będzie można przełożyć mój obecny "sprawdzony"silnik i skrzynkę automatyczną-która "odpukać"obecnie jest ok?

3.a.Szacunkowy koszt/czas takiej"przekładki" to ...

3.b.automatem jeździ się przyjemnie,choć pewnie manual też ma DUŻE PLUSY ale pewnie po przełożeniu samego silnika to instalkę trzeba będzie przeprogramowywać na manuala

---TROCHĘ ZAKRĘCONE ale na forum zawsze ktoś wstawia manual w miejsce padniętego automatu,a nie na odwrót...

4.Jak wygląda sprawa z instalką gazową,ma wszystkie papiery,co po przełożeniu trzeba będzie odnawiać ewentualnie?+związane z tym koszta...

4.a.Szacunkowy koszt powyższej"przekładki" to ...

5.Czy 3,5 LANG od KRÓTKIEJ różni się jedynie dłuższym wałkiem,przewodami hamulcowymi,wydechem???

-może inaczej -co w razie potrzeby z części wykorzystam ze swojej krótkiej do długiej ???,a co jest"inne"???

6.Jak i co po kolei zrobić z papierkowej roboty ?

7.Co z "bajerów"było automatycznie dodawane w LANG wersji ???

Powyższe to chyba z grubsza wszystko co mnie interesuje,jeśli pominąłem coś ważnego proszę o info.

JACA

Opublikowano

do auta jeszcze nie dotarłem,dziwi mnie 1 sprawa czy e 32 735iL może mieć jakiś mocniejszy silnik-może ze względu,że troche cięższe auto???

ponoć jest to 173kW-235KM-o co chodzi??? /lub inaczej czy te parametry pasują do jakiekokolwiek e 32 czy są"wyssane z palca"