Skocz do zawartości

Jak wprowadzic schemat w tekst???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chcialem zamiescic schemat elektryczy do tekstu, który mam na dysku. Typ pliku tego schematu to Adobe Acrobat Document. Jak to zrobic??? Prosze o pomoc, z góry dzięki. Pozdrawiam!

Opublikowano

witaj

z reguły jest tak że udostepniane w sieci pdf-y są 'zamknięte', czyli że nie można do nich wprowadzać zmian.

nie zrozumiałem jednak, co dokładnie chcesz zrobić. czy chcesz dodać swój tekst do tych rysunków w dokumencie pdf, czy np. piszesz coś i chciałbyś mieć te schematy jako pliki graficzne do wklejenia w odpowiednie miejsca w tekst, który piszesz?

nie chcę narobić sobie wstydu, ale coś mi się kojarzy, ze adobe acrobat reader służy tylko do otwierania pdf-ów. do pracy z nimi trzeba mieć inne programy. miałem kiedyś pdf2word - rozpoznawał on tekst w pliku pdf i kopiował do worda.

poszukaj czegoś na podanych przeze mnie stronach (lub podobnych):

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=4

wpisując w wyszukiwarkę pdf lub pokrewne hasło

Opublikowano
Chodzi mi o to drugie, czyli pisze coś i chce te schematy wkleic jako pliki graficzne w odpowiednie miejsca tekstu
Opublikowano

najprostszy pomysł jaki mi przychodzi do głowy to zrobić screena w oknie z otwartym podf-em :duh: :mad2:

ale proponuje użyć jakiegoś sprytnego programiku, pozwalającego na edycję plików pdf. nie wiem czy to nie przypadkiem pdf creator (czy jakoś tak). wpisz najlepiej w google: edycja pdf. kiedyś miałem nawet coś, co otwierało zahasłowane pdf-y.

pozdrawiam i powodzenia.

ps: tak na marginesie, to chyba temat powinien znaleźć się dla porządku w innym dziale, ale moze modowie beda wyrozumiali :modlitwa: :handshake:

Opublikowano

Temat nie ma nic wspolnego z BMW. :roll:

Schemat ktory masz na twardym dysku mozesz umiescic na jakims serwerze a do tekstu ktory piszesz dolaczyc link adresu gdzie plik jest przechowywany. Kazdy kto bedzie zainteresowany ogladnieciem PDF-a sciagnie go sobie oraz otworzy na wlasnym komputerze.

Na forum nie ma innej mozliwosci wklejania plikow pdf.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.