Skocz do zawartości

Problem z szyberdachem :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , Mam taki problem. Szyberdach dzialal bez zarzutu az do dzis, jest to reczny szyber.

Otwierajac szyber w pozycje ->uchyl, przekrecilem go. :mad2:

Z jednej strony musialo cos peknac bo szyber tak jakby wylamal sie z jakiegos uchwytu i jest wyzej niz normalnie(z jednej strony) i jak sie go chwyci to z tej strony da sie nim ruszac ok5cm w góre i w dół ,

Szyber niechce sie otworzyc , da sie go tylko uchylac, co zrobic koledzy?? Mam go wyciągniety leży w garazu, nieumie wykrecic tej lakierowanej blachy zeby zobaczyc o co tam chodzi . :mad2:

Opublikowano
Musisz odsunac jakos ta podsufitke szara nad głową i tam bedziesz miał 3 sroby na takiej czarnej prowadnicy poprzecznej je odkrecisz kluczem do kol a z przodu po lewej i prawej masz 2 srobki na torx chyba 7 musisz je jakos odkrecic wtedy ta lakierownaa blacha ci wyjdzie od gory z tymi bocznymi srobkami jest zamota ale da sie to zrobic Podejrzewam ułamany plastik i ramie w ktorejs prowadnicy mam to samo i juz pol roku tak jezdze i nie mam kiedy tego zrobic u chyba w tym roku nie zrobie :duh:

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955

Opublikowano
Te 2 srobki na torx odkrecilem, prosta sprawa ale niemam pojecia jak odkrecic te co sa pod ta oslana, ona wyjezdza tylko tyle ile normalnie czyli 2/3 zakryte a dalej sie nieda :cry: Moze jakies inne pomysly?? jutro pojade bez szybra ale musze go zalozyc najlepiej sprawnego :duh: :mad2:
Opublikowano
Tą osłonę też możesz cofnąć do tyłu. Musisz ją delikatnie podnieść do góry, wtedy wysunie sie z prowadnic (które ciągną ją do tyłu przy otwieraniu) i samemu ją cofnąć.