Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wiem, ze bylo juz o tym ale wiekszosc problemow jest jakby indywidualna, tak ze przedstawie moj.

Mam 2 bledy w module Airbagu:

5 Firing circuit for belt tensioner on driver’s side

16 Belt switch, driver side

Znam angielski, ale niestety mechanikiem nie jestem.

Wymienialem juz ten kabelek:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DG71&mospid=47557&btnr=61_1294&hg=61&fg=10

mowa o kabelku nr. 1

Problem znikl na jakis czas dzisiaj jest on nagminny. Nie wiem czy bledy te pojawiaja sie jak ruszam tymi przewodami pod siedzeniem kierowcy, bo jak ruszalem to nic sie nie zaswiecilo, ale jak wjechalem w dziure na drodze to sie raz zaswiecilo. Teraz kontrolka swieci kiedy sie jej podoba, ja kasuje blad a za pare dni jest to samo.

Czytalem, ze styki w tych kostach laczacych przewody czasem nie lacza.

Moze musze wymienic napinacz paska i bedzie po bulu, ale najpierw chce sie zorientowac czy usterka jest inna.

Pozdr

Opublikowano

U mnie sprawa chyba ta sama - na kompie pokazuje blad napinacza, po jego wykasowaniu wystarczy ze zonka zmieni pozycje siedzenia i problem wraca - pytanie czy trzeba cale siedzenie wyciagac czy mozna to zrobic w prostszy sposob - moze ktos juz to robil ?

pozdr

Opublikowano

Witam,

sprawdz czy u Ciebie przewod bezposrednio u gory napinacza pase nie wyskoczyl z gniazda. U mnie tak sie kiedys dzialo i dlatego wymienilem ten przewod (podany link).

Nie musisz wyciagac siedzenia aby miec dostep do tych przewodow, ale jest piekielnie trudno tam cokolwiek zrobic.

Opublikowano
Witam,

sprawdz czy u Ciebie przewod bezposrednio u gory napinacza pase nie wyskoczyl z gniazda. U mnie tak sie kiedys dzialo i dlatego wymienilem ten przewod (podany link).

Nie musisz wyciagac siedzenia aby miec dostep do tych przewodow, ale jest piekielnie trudno tam cokolwiek zrobic.

oki dzięki - powalcze z tym ale i tak nie bede wiedzial czy poskutkowalo dopoki nie wykasuje sie bledu na kompie ... chyba warto w tym przypadku kupic interfejs z carsoftem do bmw to sie zaoszczedzi jazdy do serwisow

Opublikowano

przy bmw program do diagnozy wedlug mnie jest konieczny.

Ja zaoszczedzilem juz sporo

pozdr