Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Gdzie ty taki drogi filtr przeciwpyłkowy kupiłeś ???? Czyżby taka róznica była w cenie filtra miedzy E32 a E38 ..... mnie kosztował filtr 70 PLN a ty tu sypiesz cenę ponad 400 PLN..... nie no to chyba ma odstraszyć wszystkich. Czy ktoś może to zdementować lub potwierdzić nie daj Boże :doh:

:mrgreen: Obudziłem sie po pół roku, bo przeglądam archiwalne posty, gdyż szukam pewnych informacji, które kiedyś tu widziałem, a tu przy okazji trafiam na taki tekst godny podziwu..... Chyba zacznę sprzedawać filtry przeciwpyłkowe bo to czysty interes :cool2: :twisted2:

Edytowane przez scorpion
sCorpioN
Opublikowano
scorpion, proponuje trzy głębokie oddechy zanim coś więcej napiszesz, bo chyba dzisiaj zbyt zestresowany jesteś na wypowiedzi na niniejszym forum.

Obecnie, po 10 latach przerwy (!): E85 Z4 3.0i R6 M54 '03 + LPG

We wspomnieniach: E32 740i V8 M60 '93 oraz E34 520i R6 M20 '90 + LPG

Opublikowano

A wiesz jakie są filtry przeciwpyłkowe w E38 ?! Te "pełna" wersja, nie "okrojona".

Jak będziesz miał takie za 400zł. - komplet to będe kupował u Ciebie i to w większych ilościach :D

Jeszcze potrzymam Cię w niepewności :D ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

No i jak tam z Twoim "interesem" ? :D

Już Cię oświecam - filtr przeciwpyłkowy w E38 jest z węglem aktywowanym, to po pierwsze, po drugie - są ich dwie sztuki (na każdą stronę) i w tym tkwi "problem" ceny.

Jest możliwość zakupu zwykłych filtrów (bez węgla) do E38 i wtedy kosztują ok. 180zł/2szt, ale wtedy to jest "zaniżanie" klasy - jak ktoś używał filtry węglowe, to wie jaka jest róznica ;)

Czyli 180zł./2szt. = 90zł/szt. cena niewiele wyższa od E32 i piszę o cenie tego filtra w ASO !

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano
A aaaa to sam fakt filtr przeciwpyłkowy a filtry przeciwpyłkowe zmienia już cenę :) Ale OK skoro tak jest to niech tak będzie. Poprostu zszokowała mnie ta cena. Szczeże mówiąc gdybyśmy wszystko chcieli stosować najwyższej klasy i orginały to nawet nie chcę tu myśleć o cenach. Tylko ilu z nas to robi więc OFF TOPIC .......... Pozdrawiam !
sCorpioN
Opublikowano

Tyle, że te 400 PLN moze zmylić jako iż - przypominam - cały czas rozmawiamy o modelu E32.

Kwota ta padła zresztą jako odpowiedź na fragment:

OKEJ -E32 740

pytania:

podstawowe i niezbędne prace serwisowe - co ile kilometrów i jaki koszt

Fragment ten dobitnie świadczy, że nie rozmawiamy o E38.

Obecnie, po 10 latach przerwy (!): E85 Z4 3.0i R6 M54 '03 + LPG

We wspomnieniach: E32 740i V8 M60 '93 oraz E34 520i R6 M20 '90 + LPG

Opublikowano
A aaaa to sam fakt filtr przeciwpyłkowy a filtry przeciwpyłkowe zmienia już cenę :) Ale OK skoro tak jest to niech tak będzie. Poprostu zszokowała mnie ta cena. Szczeże mówiąc gdybyśmy wszystko chcieli stosować najwyższej klasy i orginały to nawet nie chcę tu myśleć o cenach. Tylko ilu z nas to robi więc OFF TOPIC .......... Pozdrawiam !

Niestety, nie da sie ukryć, że koszty eksploatacji i serwisu E38 są sporo droższe niż E32 (tak jak E39 do E34, E46 do E36 itd ...)

A co do oryginałów i cen to czasami oryginały nie są wcale takie drogie (patrz osobny wątek). A co do tych filtrów przeciwpyłkowych (węglowych), to akurat co się orientowałem, to akurat w ASO ich cena jest jedna z najniższych i tam też kupowałem ...

Tyle, że te 400 PLN moze zmylić jako iż - przypominam - cały czas rozmawiamy o modelu E32.

Kwota ta padła zresztą jako odpowiedź na fragment:

OKEJ -E32 740

pytania:

podstawowe i niezbędne prace serwisowe - co ile kilometrów i jaki koszt

Fragment ten dobitnie świadczy, że nie rozmawiamy o E38.

I tu masz rację - jakoś mi się tak "wrzuciło" z tym filtrem przeciwpyłkowym ;) Ale to było dawno - jak byłem młody i głupi 8) :lol:

Stronka