Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wiec tak samochod genralnie mi duzo czasu stoi- mam drugi ktorym jezdze na codzien

Bylem na wakacjach - samochod stal okolo dwa miesiace

Wsiadam do samochodu

Przy wylaczonym silniku skrzynia mi chodzi - moge wrzucach biegi 0 czyli na sucho wrzuce bieg

Kiedy odpale samochod i wciskam sprzeglo - notabene chodiz bardzo ciezko pedal (troche lepoiej jak odpowietrzylem) zadne bieg mi nie wchodzi

Jak probuje wrzucic bieg silnik widac ze jest stlumiony ale nie moge niestety. Jak na sucho wrzuce bieg i odpale samochod - jedzie i generlanie smierdzi sprzeglo. Myslalem ze docisk sie przykleil ale widze ze jezeli tak to juz na stale

Mam rozumiec ze sprzeglo mi padlo?

dziekuej za odpowiedz

540i '98 6-speed manual individual
Opublikowano
Dziwny ten smrod sprzegla... zeby bylo go czuc musialo by sie slizgac,ale nie przy tym motorze na tym sprzegle mozesz orac pole.Takie zakleszczenie jest mozliwe ale w malych siln.max 1.6.No coz wlacz 1 bieg zapal,wcisnij sprzeglo i przytrzymujac hamulec gaz do dechy pietka(z glowa) najlepiej na asfalcie lub betonie .Pozdrawiam :?
Ile pali?Dwie radialki tygodniowo.