Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. czy ktoś może mi powiedzieć co sie stało że mam dmuchawe na zimne powietrze a leci nad szybą i na nogi ciepłe powietrze co mam sprawdzić co mogło sie zepsuć.Dzięki za odpowiedzi.
Opublikowano

Są dwie możliwości:

a) Zastały się, według mnie w aucie w którym jest płyn chłodzący, a nie woda to rzadkość

b) urwane przewody zasilające cewki.

Można to sprawdzić przy użyciu miernika, jeśli jednak się zastały to przy rozbieraniu trzeba uważać, aby nie pourywać przewodów cewewk

Opublikowano

Najczęściej bywa tak że trzeba go wymienić. Można spróbować przeczyścić (będzie potrzebny torx) ale są tam delikatne części które podczas "naprawy" potrafią się ułamać, są też tam takie gumki których się osobno niestety nie dostanie. No i trzeba uważać na te przewody o których napisał jakub, są cienkie

Podjedz do kogos kto ogarnia temat bumek, moze to nie jest to.

Opublikowano
dzieki podjade do jakiegoś magika od bmw i nich mi powie co i jak w takie ciepłe dni nie idzie ujechać autem jak daje ogrzewanie.Jeszcze raz dzieki.pozdro