Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kupiłem bmw 525 tds nigdy nie miałem dizla nie wiem co się dzieje jak jest zimna pali ładnie jak się rozgrzeje trzeba ją dugo kręcić. miałem takie zdarzenie odpalam do daje gazu i zero reakci. proszę odp
Opublikowano

Jakbys poszukal troszke na forum to bys bez problemu znalazl odpowiedz na swoje pytanie.

Uszkodzony jest nastawnik pompy wtryskowej. Pozostaja dwie mozliwosci. Naprawa - koszt okolo 1500zl lub zainstalowanie urzadzenia z allegro, ktre nie likwiduje problemu ale autko odpala bez problemu

Opublikowano

Poprzednik ma rację - nastawnik pompy wtryskowej pada.

Odnośnie urządzenia z allegro: Jezeli masz kłopoty tylko i wyłącznie z zapalaniem auta ciepłego to urządzonko (podgrzewacz świec żarowych) napewno pomoże (miałem takie zamontowane - z miłą chęcią odsprzedam bo już mi jest nie potrzebne) ale jeśli masz dodatkowe problemy typu: falujące obroty, gaśnięcie silnika (np przy kreceniu na postoju kierownicą, lub podczas jazdy gdy wrzucisz na luz) to na te objawy ten wynalazek już nie ma wpływu.

Chcesz podnieść moc swojego auta?

Posiadam chiptuning do większości modeli silników występujących w BMW E30/E34/E36