Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ma taki problem duzo mi pali.mam bmw e30 1.8i na gazie.od czego to moze zalezec.instalacje mam wyregulowana przewody swiece wymienione przepustnica krokowy wyczyszczony filtr powietrza gazu wymieniony sonda tez wymieniona.???pali mi 16 na 100 km czy jezdze dynamicznie czy nie.
Opublikowano
Nie wiem jak w E30, ja mam E36 i wiem ze styl jazdy naprawde wplywa na spalanie... Z wlasnej obserwacji (roznie jezdzilem samochodem w czasie kolejnych tankowan butli) przy jezdzie z obrotami rzedu 3-5 tysiecy moja 316 spalila mi 13,5 litra gazu, potem przy kolejnej butli przy jezdzie z obrotami 2-3 tysiace zjadla juz tylko 10 litrow... Sam musisz wiedziec czy jezdzisz ostro czy nie a spalanie w duzej mierze jest od tego uzaleznione :) Pozdrawiam!
Opublikowano

Moim zdaniem spalanie gazu 16l/100km to całkiem dobry wynik

Moja pali 16 benzyny przy bardzo dynamicznej jeździe (sprawdzam za każdym razem), a przecież gazu zawsze zużywa się conajmiej 20% więcej niz benzyny

na twoim miejscu byłbym szczęśliwy gdybym za 100km płacił tylko 36 zł :D