Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W mojej bejce mam progi jakby z 2 częsci(tzn. jedna od nadkol,pozniej juz długa czesc do konca ) ,czy wie ktoś czy podejdzie taki jedno częściowy który idzie przez całą długość i czy idzie samemu to wymienić i jak?dzieki
Opublikowano
A jesteś pewien, że masz założony w ogóle jakiś próg? Bo z tego co opisałeś, to masz bez nakładek - z przodu próg jest razem z błotnikiem, a druga część przechodzi w podwozie samochodu - dopiero na to można założyć nakładkę.
Opublikowano
całkiem możliwe bo wygląda to jakby było razem i mam to troche zgnite dlatego chce nałożyc nowy próg.Idzie to założyc samemu?Dzieki za podpowiedz
Opublikowano
jesli to nie nakladka plastikowa tylko próg to samemu tego sie nie wymieni , musi to robic blacharz poprzez wyciecie starych progow i wspawanie nowych reperaturek (poszyc progów) ja tez mam do wymiany 1 i juz nawet takowy zakupilem tyle ze do sedana 100zl szt
Opublikowano
dzięki tomect to napewno nie plastiki tylko blacha,kupilem używane progi juz pod kolor auta myslisz ze po zalożeniu beda wymagały ponownego malowania?
Opublikowano
dzięki tomect to napewno nie plastiki tylko blacha,kupilem używane progi juz pod kolor auta myslisz ze po zalożeniu beda wymagały ponownego malowania?

kupiles progi wyciete z innego auta?? jesli tak to blacharz bedzie mial troche zabawy bo to nie wymienia sie calych progow tylko same poszycie kupuje sie same reperaturki wierchnia częsc progu , cale progi sie wymienia wtey kiedy auto np. sie w pół zawinie na drzewie i jest mocno zgnieciony próg

Opublikowano

po wspawaniu nowych progow trzeba je pomalowac nawet jak sa tego samego koloru bo po otworzeniu dzwi na słupkach bedzie widac spawy.

trzeba je zeszlifowac ,podocierac , poszpachlowac jesli istnieje taka potrzeba i dopiero lakierowac