Skocz do zawartości

Termostat- kierunek obiegu cieczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem poruszany juz wielokrotnie czyli niedogrzane auto latem- co w zimie by było wolę nie myśleć :)

mam lin z realoem http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL71&mospid=47634&btnr=11_2106&hg=11&fg=35

tylko nie wiem w którą srone jest obieg cieczy- mam zamiar macać węże :D , aby sie upewnić czy to na pewno termostat, bo chyba cały element trzeba wymieniać - 200 zeta . A wiec przechodząc do sedna sprawy:

czy ciecz po otwarciu termostatu plynie przez wąż 1 do chłodnicy i węzem 4 wraca a 2 słuzy do odpowietrzania ewentuatnego?

Czy duzo płynu wycieka po odkręceniu termostatu?

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
Dzięki za zaangażowanie i liczne wypowiedzi :lol: Nie męczcie sie więcej, mam chłodnice letnią\ciepłą juz po 3 minutach po odpaleniu (po całej nocy) wiec diagnoza postawiona. Nietety termostat jest w całym zestawie z kolankiem plastikowym.... na ch... mi ten plastik to nie mam pojęcia? No moze tylko po to ze samochód nabierze po czesci aspekt nowego :mrgreen: :D Z odpowietrzeniem wału korbowego to samo- chcę filtr a dostaje w "prezencie" plasticzki....
Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)