Skocz do zawartości

Wymiana oleju w skrz.automatycznej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W nr. VIN w danych skrzyni biegów jest coś ciekawego napisane.

REMARKS.Automatic Transmission:Lifetime oil filing.

Wychodzi na to,że w niektórych aut.skrz. bieg. faktycznie oleju się nie wymienia.Jest wlany na czas życia skrzyni.

Na przeglądzie w serwisie pan powiedział ,że BMW od roku 1997 stosuje takie skrzynie,sprawdził pod autem i potwierdził fakt.

Sporo było o tym pisane i tyle samo było sporów.Ja zawsze byłem za wymianą ale czasy się zmieniają.Ponoć na lepsze.Może czas przywyknąć??

Pozdrawiam :8)

Opublikowano
W nr. VIN w danych skrzyni biegów jest coś ciekawego napisane.

REMARKS.Automatic Transmission:Lifetime oil filing.

Wychodzi na to,że w niektórych aut.skrz. bieg. faktycznie oleju się nie wymienia.Jest wlany na czas życia skrzyni.

Na przeglądzie w serwisie pan powiedział ,że BMW od roku 1997 stosuje takie skrzynie,sprawdził pod autem i potwierdził fakt.

Sporo było o tym pisane i tyle samo było sporów.Ja zawsze byłem za wymianą ale czasy się zmieniają.Ponoć na lepsze.Może czas przywyknąć??

Pozdrawiam :8)

To ja Ci napisze że właśnie sugerując się panem=ujem z serwisu musiałem przy 140 wyminić dyfer. @ lata temu była zajebis... zima i samochód stał na dworze z 3 godziny wsiadłem przejechałem z 1km i laweta, stało się to rze było tyle opiłków metalu że razem z przepracowanym olejem zaklejiły /przymarzły/ cały dyfer i go pomieliło

Opublikowano

Z tego co słyszałem w moście wymienia się po 240tyś km.

Mnie rozchodzi się o wpis w VIN.LIFETIME OIL FILING.

Opublikowano
Z tego co słyszałem w moście wymienia się po 240tyś km.

Mnie rozchodzi się o wpis w VIN.LIFETIME OIL FILING.

NO właśnie przed 240 tyś będzie po dyfrze,