Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem iz nie moge wejsc do auta otwieranie od strony kierowcy nie dziala i przez centralny od bagaznika tez nie dziala i rygiel sie nie podnosi ?? co robic???
Opublikowano

to inaczej ... jeszcze raz

po przekreceniu w lewo lub w prawo od strony kierowcy NIC SIE NIE DZIEJE...

po przekreceniu w lewo lub w prawo od strony bagaznika otwiera sie bagaznik i prawe drzwi a Z LEWYMI DALEJ NIC..

po przekreceniu kluczyka w lewo lub w prawo od strony pasażera otwieraja sie drzwi lub zamykaja a od KIEROWCY NIC

a przecierz mam centralny zamek ...a pilota nie posiadam..

dzis jeszcze wysztko działalo a teraz to nawet nie mozna wejsc normalnie do auta a co dopiero wyjsc...przechodzic przez siedzenia bardzo ciezko..

a nawet jesli bym chcial zdjac panel drzwi to w aucie naprawde moze byc ciezko...

pomozcie z auta musze ciagle korzystac a jest to bardzo uciazliwe...

Opublikowano
Jak od środka nie da się otworzyć to pewnie pękło cięgno od zamka lub spadło z mocowania. Będziesz musiał zdjąć tapicerkę z drzwi i wtedy uzyskasz odpowiedź na to pytanie.
BMW forever!!!
Opublikowano
Nie ma rzeczy niemożliwych nie wiem czy w compakcie jest to samo ale u siebie rozbierałem żeby naprawić ślizgi szyby. Trzeba zdjąć plastyk przy klamce odkręcić bodajże 2 śrubki które są pod zaślepkami w okolicy tego ramienia za które pociągasz jak drzwi zamykasz. No i zostały jeszcze spinki na których jest to wciśnięte w drzwi (dobrze mieć zapas tych spinek bo czasem pękają). Podejrzewam że u ciebie wygląda to trochę inaczej ale zasada ta sama. Spinki musisz odpinać podważając tapicerkę najlepiej zacząć od strony końca drzwi jakimś śrubokrętem tylko uważaj żeby nie porysować trzeba z wyczuciem ale siedzą dość mocno można sobie coś podłożyć pod śrubokręt żeby nie porysował lakieru.
BMW forever!!!
Opublikowano
tak ale zrobic to w aucie to jest wielki problem poniewaz...jest bardzo malo miejsca a jest taki moment w drzwiach ze tapicerka drzwi sie laczy z tapicerka przednia i co teraz?? jest wtedy bardzo duzy problem...
Opublikowano
przy zamkniętych drzwiach jest mozliwe sciągnięcie ale nie jest to faktycznie łatwo ( ja tak zdejmowałem). Jeżeli nidgy nie zdejmowałeś tapicerki z drzwi to chyba lepiej najpierw zdejmij od strony pasarzera na otwartych drzwiach obejrzyj sobie wszstko i dopiero bierz sie za drzwi kierowcy.
Opublikowano
No tak zapomniałem że nie możesz tych drzwi otworzyć. W takim wypadku to tylko z góry przy opuszczonej szybie można podejść, ale te moment gdzie zachodzi na konsole przednią to będzie naprawdę trudny.
BMW forever!!!
Opublikowano
opuść szybe,z w miare sztywnego drutu zrub niewielki chaczyk wprowadzi między listwe a szybę blisko klamki sprubuj złapać za cięgno i jeprzesunąć
orzełe34
Opublikowano
czesc dzis jak widzieliscie wczesniejszy post byl z kodem na radiu ktore juz mam i dziekuje wam bardzo a dzis zrobilem z drzwiami powiem tyle ze bylo trudno dwie spinki urwalem przy desce tam gdzie tapicerka kieronicy z tapicerka drzwi sie laczy.. ale zdjalem i za to tez wam bardzo dziekuje...ale wynikl nastepujay problem ktory opisze w nastepnym poscie ale jestes bardzo wdzeiczny,.