Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jestem nowy na forum. Niedawno kupiłem swoją pierwszą bmke 320d z 2003r. Spowadzona z Niemiec, przebieg 180 000. Była lekko klepnięta w lewy tył(pogęty wydech). Koła nie ruszone. Wiem, że stała kilka miesięcy bez odpalania. Przy pierwszej mojej jeździe mocno kopciła na niebiesko przez około 100 metrów. Z czasem było coraz lepiej. Przejechałem nią ok. 1000 km. Obecnie po długim postoju np. cała noc po odpaleniu i dodaniu gazu kopci na niebiesko przez ok. 2 sekundy. Zostawia małą chmurkę. Później jest ok. Żadnego kopcenia. Silnik chodzi super.

Czym może byc spowodowane to kopcenie?

Czy jest jakaś opcja że może to samo ustac, czy lepiej coś z tym od razu robic?

Opublikowano
oj to chyba nie jest stan licznika faktyczny pali ci olej teraz tylko musisz zdjagnozowac jak ten olej sie dostaje do cylingra miejsc jest duzo
POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
Jak kopci na czarno to wtryski zalewają, albo po chipie auto, albo za mało powietrza dostaje... generalnie pikuś. Na niebiesko to raczej zła wróżba. Sprawdzaj tak jak napisał kolega wcześniej olej bo Ci olej pali stąd ten niebieski kolor. Generalnie przy tym przebiegu nie powinno sie to zdarzać...... odwiedź mechanika póki nie ma tragedii. Czasami niewielka naprawa poprawi sytuacje.
Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano

Nie chce mi się wierzyć że że niemcy bawią się w kręcenie licznika. Auto sam przywiozłem, ma książkę serwisową z wszystkimi przeglądami.

Kogo możecie polecić żeby zbadał broblem z okolic Częstochowy, Katowic.

Może ktoś ma jeszcze jakieś wiadomości w tym temacie?

Opublikowano
Wcale nie znaczy ze musisz mieć licznik kręcony... coś sie zepsuło i tyle. nawet BMW sie psuje :D
Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)