Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

mialem ostatnio bardzo nieprzyjemną przygode ze swoja bunia, w chwili obecnej auto niejezdzi szlak trafil silnik.

Remontu niechce robic bo jak wczesniej pisalem bardzo zle pracowal nie wkrecal sie na wiecej niz 4900 RPM dlatego tez chciał bym wsadzić do niego nowy silnik, rozgladam sie na allegro i po szrotach.

Mam trzy opcje

1. Włożyć M30B30 i wsumie zamknął bym się w 2 tys zl.

2. Spróbować zrobic SWAP na 3.0 V8 ale czy to się opłaca??

3. Na allegro znalazłem silnik M5 w całej budzie E32 za 6500zł wziasc naprawic czy przlozyc.

Co wy byscie zrobili na moim miejscu, dodam iż w moim silniku wyleciala dziura w bloku przez ta czesc na ktorej jest przymocowany tlok przynajmniej tak to wyglada.

BMW 750i V12 E32 - Będziesz Mógł Więcej :)))
Opublikowano
ja osobiście wybrałbym 3 opcję!!! łatwiej przekładać z gotowego samochodu na drugi !! a przy swapie na v8 nie wiadomo co będzie dokładnie potrzebne!!

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano (edytowane)
juz nie sprzedaje bo sie zepsula ;-)

tak tylko że to ogłoszenie juz wisi ponad miesiąc na allegro a Ty co tydzień zakładasz nowy temat z kolejnym problemem tej "wspaniałej i w idealnym stanie E32 M30B30 o mocy 211km z m-pakietem" - jednym słowem ... powodzenia :roll:

Edytowane przez Mehow
marnujesz życie jeżeli nie jesteś dobry w tym co robisz
Opublikowano
e czepiacie sie :P kazdy chce sprzedac pozatym to nie twoj problem co pisze w ogloszeniu ja szukam nabywcy nie ty jak ci to przeszkadza to po co przegladasz takie ogloszenia skoro wiesz lepiej ze cos takiego nie istnialo w tych wozach????
Opublikowano
sprawa 2 wlozylem w ten samochodzi kupe kasy i naprawde byl idealny, nowe zawieszenie, nowe sprzeglo, nowe tarcze, swiece, przewody, filtry, paski. wywinol mi numer dalej chce go przywrocic do zycia moze nawet go sobie zostawie i bede udawal glupka ktory mysli ze ma m-pakiet w e32 :P a tak naprawde bytla puknieta z przodu dlatego ma szeroki gril ale mi to nie przeszkadza ty mozesz sie oburzac :P
Opublikowano
e czepiacie sie :P kazdy chce sprzedac pozatym to nie twoj problem co pisze w ogloszeniu ja szukam nabywcy nie ty jak ci to przeszkadza to po co przegladasz takie ogloszenia skoro wiesz lepiej ze cos takiego nie istnialo w tych wozach????

a powiedz no dokąd to by miało doprowadzić gdyby tak wszyscy puszczali wolno swoją fantazje ? Bo tylko tak to mozna nazwać co ty wypisujesz o swoim aucie .

Wiesz urodziłem sie w Polsce i lubie tu (mimo wszystko) żyć ale jak czytam takie bzdety to czasami mi sie odechciewa ... bo własnie przez takich ludzi jak Ty Polacy mają taką opinie a nie inną (juz ograniczając się na rynek motoryzacyjny) .

Weż pod uwagę to , że nie wszyscy się znają na wszystkim i może się tak zdarzyć , że kogoś wprowadzisz delikatnie mówiąc w błąd - na co najwyrażniej liczysz .

Co innego jest szpecenie samochodów (w tym tez jesteśmy dobrzy) a co innego wciskanie kitu - i nie myśl że nikt (tak ja np) na to nie zareaguje bo pare uczciwych ludków jeszcze jest w tym kraju .

Opublikowano

powiedzmy ze przekazuje informacje jaką otrzymałem od poprzedniego sprzedawcy, ja się nie znam więc mówię prawdę bo jak mogę kłamać skoro nie wiem jak było naprawdę dla mnie auto mogło posiadać taki zestaw czemu nie, powiedz mi czy jeśli silnik jest w E32 M5 Power to też kłamstwo??

Rozumiem twój gniew i niesmak do mojego sposobu sprzedaży tego samochodu ale ja go kieruje nie do dorosłych i dojrzałych użytkowników polskich dróg jakim np. ty możesz być a do ludzi którzy ledwo co dostali prawko i chcą sobie poszaleć

Opublikowano
powiedzmy ze przekazuje informacje jaką otrzymałem od poprzedniego sprzedawcy, ja się nie znam więc mówię prawdę bo jak mogę kłamać skoro nie wiem jak było naprawdę dla mnie auto mogło posiadać taki zestaw czemu nie, powiedz mi czy jeśli silnik jest w E32 M5 Power to też kłamstwo??

Rozumiem twój gniew i niesmak do mojego sposobu sprzedaży tego samochodu ale ja go kieruje nie do dorosłych i dojrzałych użytkowników polskich dróg jakim np. ty możesz być a do ludzi którzy ledwo co dostali prawko i chcą sobie poszaleć

pozostaje mi tylko pogratulować takiego podejścia ... nawet się z tym nie kryjesz , brawo .

Ciekawe tylko co Ty sobie pomyślisz kiedy po przejechaniu kilkunastu lub kilkuset kilometrów Ciebie jako kupującego spotka "niespodzianka" przy oględzinach przyszłego samochodu ... wykażesz się wówczas tez wyrozumiałością dla "sposobu sprzedaży" sprzedającego ?

z mojej strony eot