Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Planuje zmienić olej w skrzyni,wyczytałem o jakiejś tabliczce z kolorem,która ma być na skrzyni i nic nie ma...Podnieśliśmy auto a tam nic...W serwisie mowili ze to Atf albo mtf...ale po vinie nie znaleźli.Mechanik powiedział(do tej pory zawsze mu ufałem,że nie ważne co jest wlane po prostu trzeba zlać obecny olej i zalać czy to atf czy mtf bo to nie ma różnicy a ważne zeby nie zmieszać tych oleji a jak sie zalewa od zera to nie ma znaczenia...I co mam zrobić.DOdam,że to compact diesel 318 TDS z 96 roku.PZDR
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Radzę wlać taki jaki serwis zaleca bo mialem kiedyś taki przypadek ze po wymianie bardzo ciężko biegi wchodziły, poszukaj na forum na ten temat.

Napisałem przecież ze w serwisie w Gdyni robia duże oczy i mówią ze atf albo mtf.Sami nie wiedzą

Opublikowano
maks981 o którym serwisie mówisz? Ja byłem w Focie to powiedzieli, że zrobią bez problemu, cena to ok 60 PLN za litr oleju. Jeszcze nie skorzystałem gdyż auto stoi u lakiernika.
"... Jednością Silni, Rozumni Szałem... "