Skocz do zawartości

DSC / ASC - problem z deaktywacją 328 Ci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam następujący problem z wyłączeniem systemu DSC,

- po 1 krotnym wciśnięciu (na 1 sek) guzika ASC, zapala się żółty wykrzyknik w trójkącie na środku zegarów, zgasić wtedy też da się jednym krótkim przyciśnięciem,

- po 1 długim, (20 sek) zapala się ta sama kontrolka na środku zegarów, i nie da się już spowrotem aktywować systemu przyciskiem, włącza się dopiero po ponownym zapaleniu,

i teraz moje pytanie, co zrobić żeby całkowicie deaktywować DSC, chodzi mi o ten żółty wykrzyknik, ten sam co od hamulca ręcznego, bo wiem że on oznacza całkowitą deaktywacje ?

co może być nie tak / zepsute lub co robię źle, że nie mogę całkiem wyłączyć DSC, bo kontrolka na pewno jest sprawna, sprawdzałem testem zegarów.

BMW 328 CI 2000r.

Z góry dziekuje za pomoc

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mnie zapalają się obie kontrolki po przytrzymaniu na ok 5-6 sek. Ale ja mam 2003, może coś się zmieniło...

Jeśli masz przycisk "ASC" (a nie "DSC") to może po prostu nie masz DSC :worried:

pozdrawiam

Paweł