Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Posiadam 318 tds i od jakiegos czasu cos dziwnego dzieje sie w silniku tz. dochodza takie metaliczne uderzenia.nie sa one rownomierne ale ze wzrostem obrotów przyspieszaja.wtryski sprawdzilem, a co do popychaczy to miechanik powiedzial ze raczej to nie mozliwe.odglosy sa takie same jak na zimnym czy na cieplym silniku.olej wymienilem i jest nadal tak samo. czy ktos mial juz moze podobny problem?
Opublikowano
własnie po podłączeniu pod komputer wyskakuje mi błąd sterownika pompy,ale ten odgłos raczej na 90% dochodzi z silnika.co do oleju do ostatnio wymienilem i jest to samo.jest to takie typowe metaliczne (nierównomierne ) uderzenie- czy mogą to być panewki?
Opublikowano
a w który miejscu jest łańcuch od pompy.byc moze masz racje bo samochód mi wiecej kopci-mi radzisz? regenacja pompy-a moze mozna z tym narazie jezdzic?
Opublikowano

ja ci dałem do zrozumienia ze masz łancuch lub łancuchy od rozrzadu naciagniete i prawie jestem pewny ze one lub on jest do wymiany podłacz silnik pod kompa sprawdz jak ci sie zachowuje kat wtrysku jezeli wartosci sie rozbiegaja nie sa stabilne to wtedy masz zdiagnozowany do wymiany rozrzad to jest najprostszy sposób na sprawdzenie stanu łancuchów i te pukanie to bedzie to

mysle ze sprawdziłes i wyeliminowałes osprzet ?? robi sie to przez zdjecie pasków klinowych lub wielorowkowych jak kto woli i zapalenie silnika na chwile jezeli dalej puka to nie osprzet ale wtedy masz pewnosc ze to nie on powoduje te pukanie

pompa nie powoduje tego pukania

POZDRAWIAM !!!