Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moze ktos mi tu pomoże z instalkaLPG BRC w 1.8IS..

Do niedawna cieszyłem sie niskim spalaniem czyli ok 10L/100km(gazu)..

ostatnie 3 tankowania wykazały mi....15L/100km przy takiej samej jeżdzie..czyli ten sam teren, bez szaleństw itd itd...czyli spokojnie ..

Jedna uwaga i też zapytanie....To moj 1 samochód z LPG..więc pytam czy..jak samochód stoi w garażu...możliwe żeby zalatywało gazikiem??czy to spalanie niby moze być spowodowane ulatnianiem sie gazu tzn rozszczelnieniem instalacji??? koszty sprawdzenia instalki ktoś zna??

co moze powodowac jeszcze takie spalanie??

z góry dziekuje.. pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

gaz już uszczelniony...w dwóch miejscach był nieszczelny...i bez ingerencji gaziarza.

co do wypowiedzi o sondzie...

powiem tak...każdy mechanik to powie że to co jest w samochodzie odnośnie zasilania tzn cały układ paliwowy...wszystko to jest do..benzyny.

natomiast gaz..to inna brocha..wiec nawet jak sonda padnie...niewielkie zmiany na gazie będą...

ale dzięki za podpowiedz..

no i trochę się polepszyło spalanie... wychodzi mi ostatnimi czasy..13L... nie więcej nie mniej...czy cisnę po 160 czy 90.. to samo

Opublikowano
powiem tak...każdy mechanik to powie że to co jest w samochodzie odnośnie zasilania tzn cały układ paliwowy...wszystko to jest do..benzyny.

natomiast gaz..to inna brocha..wiec nawet jak sonda padnie...niewielkie zmiany na gazie będą...

Uważaj na takich mechaników :nienie:

No, chyba, że masz Gaz na tzw. śrubkę.

peace & love