Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak chcesz wyjąć zbiorniczek to musisz wykręcić na górze dwie śróby i zdjąć ten plastik co ma otwór na korek i odpowietrznik , wyłazi bez problemu a następnie wyjąć zbiorniczek do góry ale ciężko idzie bo trzymią go 3 oringi ale na górze jest miejsce to podważ wielkim śróbokrętem

no i praktycznie w tym momencie możesz na allegro zamówić chłodnicę nową (nie kup używanej) bo jak cieknie to pęknieta jest ta czarna plastykowa wanienka zamykająca chłodnicę I NIKT NIE PODEJMNIE SIĘ JEJ NAPRAWY !!!!!!

oczywiście nie wierzysz ale ja miałem dwie rozebrane i nawet pospawane chłodnice i w Katowicach nikt nie podjoł się poskładania tego bo nie mają uszczelek a te plastyki tak stwardły że nie da się ich założyć

Opublikowano
jak chcesz wyjąć zbiorniczek to musisz wykręcić na górze dwie śróby i zdjąć ten plastik co ma otwór na korek i odpowietrznik , wyłazi bez problemu a następnie wyjąć zbiorniczek do góry ale ciężko idzie bo trzymią go 3 oringi

Dobra, zdjąłem. Musiałem wydłubać całą chłodnice na zewnątrz. Później metoda polegająca na wykręceniu czujnika poziomu płynu, wsadzenie tam pręta, podgrzanie suszarką i pukanie młotkiem. Wyszło z dużymi oporami. Zamiast 2 oringów mam jeden i to pewnie jest przyczyna lania. Jade po oringi do sklepu.

Zastanawiam się czy jesczez nmie poprawić na koniec silikonem w minimalnej ilości. Ktos stosował silikon do uszczelnienia takich miejsc?

Pozdrawiam

Wojtek

Brot Mit Wurst