Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siemka mam owy problem. Mianowicie najpierw padlo mi podswietlenie od benzyny (rezerwa swieci) a ostatnio padly wszystkie oprocz rezerwy. Slyszalem, ze to wina jakiejs bateryjki ktora jest w zegarach, czy to prawda ? i jak wyciagnac cale zegary bez zdejmowania kierownicy, gdzies widzialem ten wontek na forum ale nie moge znalesc :(
Opublikowano
Padły ci chyba żaróweczki też kiedyś tak miałem,aż jak się okazało została tylko jedna Zegary łatwo się ściąga -musisz pogrzebać po forum nawet były fotki.Odkręcasz dwie śrubki od góry ,kierownicę wyciągasz do góry bez zdejmowania .To też zależy jaką masz potem delikatnie przesuwasz w bok i masz zegary już prawie na wierzchu trzymają tylko kabelki zasilające tam może być w zależności od modelu na 2,3 lub 4 chyba spinki z kablami odłączasz i masz już wszystko jak na dłoni później zegarki należy rozkręcić delikatnie i dostajesz sie do środka są trzy żarówki jak się nie mylę i osobno dwie od paliwa i temperatury jakie i ile wat nie pamiętam jak dobrze poszukasz to znajdziesz na forum jest tego dużo.Powodzenia