Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam takie problem a mianowicie na ciepłym silniku gdy obroty spadaja tak na 700 to zapala się smarowanie i oeldruck motor. Mierzyłem ciśnienie oleju i na jałowym było 0.2 bar a na 6000obr 3.8 bar. Czy ktoś miał już z tym problem?? Czy jest to pompa olejowa czy może trzeba robić dół silnika a mianowicie panewki?? Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
Opublikowano
:roll: nigdy mnie to nie spotkało w bm ,ale w Fiacie wyraznie słychac było panewki i PRESS mrugał, nie jest to fest sprawa ,spuścic olei,zdjac miche i ze dwie ,trzy korby"" rozkręcic i sprawdzić, tylko lepiej niech to robi fachman ponieważ trzeba dynamometrem korby dokrecic potem--powodzenia myśle ze chyba cie to czeka , z tym ze moze ktos miał coś takiego ,wiec poczekaj jeszcze ktos się może odezwie-pzdr :arrow: :arrow: :arrow: nie wiem jakie ma pompa ciśnienie,moze daje mało?
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
już dwie osoby mi mowiły że może to być pompa a jak nie to trzeba robic dół. Ponoc jak pompe sie zdejmie i jak będą jakieś rysy na pompie to jest nie halo z nią. tak czy inaczej wyjmę pompe i włoże drugą i zobacze co to będzie, lepiej to jak wyjmować odrazu cały silnik. Czekam na odzew innych. Pozdrawiam P.S. Panewek nie słychać i robiłem całą górę ostatnio bo padła uszczelka.