Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Przygotowuję się do wymiany pompy wspomadania bmw 316 92r m40 bez klimy, ale widzę że 2 rodzaje pompy moja jest na pasek klinowy, a widziałem pompy na płaski pasek np. do e316 94r m43, stąd pytanie czy wystarczy przełożyć kółko, a reszta będzie pasowała, tzn. podłączenie przewodów, mocowanie itd, Czy ktoś może przekładał już taką od wyższego modelu? dodatkowo dodam że pompa którą mam możliwość kupić pochodzi od "anglika" e36 316i 94r, ale na pierwszy rzut oka niczym nie różni się od zwykłej.

Dziękuję za wszystkie sugestie

Opublikowano

Jest tylko 1 rodzaj pompy do twojej buni mogą być 2 różne koła psowe wystarczy przełozyć koło i jazda.Na twoim miejscu kupił bym nową pompe a nie zakładał używaną od anglika!!!Ale to tylko moja sugestia

SKF 221,00 w detalu

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955

Opublikowano

dzięki za odpowiedz, dzisiaj zauważyłem, że mam też wycieki płyny na gumowych przewodach od zbiorniczka, na dole od strony pompy, nie trzymają fabryczne zaciski, ciekawe czy wystarczy skrócić węże i założyć zwykłe zaciski?czy trzeba zmieniać węże na nowe,

Ma ktoś z tym jakieś doświadczenia?

Pozdrawiam