Skocz do zawartości

Gdzie jest elektro zaworek sterujacy turbo w silniku m47

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ; po raz pierwszy na forum :-)

Od 3 tyg. jestem sczęśliwym posiadaczem BMW 320d E46, m47 136 KM

Jako że mam wymażona markę zainteresowałem sie również markowym forum.

Zwiedziłem dokładnie posty, ( wtym post squbel-a http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=5874) realOEM, etke itd.

Zainteresowałem się tematem elektrozaworków bo silnik ma typowe objawy ich zanieczyszczenia lub padniętej przepływki.

Mam pytanie, jak w temacie w którym miejscu jest ten zawór w M47 bo nie ma go tam gdzie gdzie jest w M47N ?

Autko jest z lutego 2000r jest to wersja kombi.

Dzieki i sorki za jakieś "postowe" niedociagnięcia.

Opublikowano

Jeżeli wiesz gdzie jest turbina to ten zawór jest troszke wyzej i w lewa strone, podłączone do jego są dwie rurki od podciśnienia (czarna i czarno-niebieska) i kostka. bez zdejmowania plastików troche go widac.

A tu są zdjecia wyjetych zaworkow:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=50504&postdays=0&postorder=asc&start=15

Pozdrawiam

Jeśli BMW jest chorobą, to ja nie chcę wyzdrowieć.
Opublikowano

Wielkie dzieki za pomoc.

Czyli jednak już było. A ja byłem blisko, bo na pierwszej stronie posta z linku.

Teraz "obnaże" ten silnik w koncu dokładnie i sprobuje to ogarnac, mam nadzieje ze pomoze...

( tak moze przy okazji, jeszcze mnie ciekawi jakie sa objawy padania maglownicy)

Jako nowy - szacuneczek dla forum.

Opublikowano
Cieżka sprawa... U mnie objawia sie to przenoszeniem na całą bude dziwnych wibracji no i na wybojach wydaje sie jakby cos w zawieszeniu stukało (chociaz wszystko co sie dalo wymienilem). Na początku wystarczylo, ze kierownice lekko do gory podnioslem i wszystko ustawalo a teraz dokrecilem troszke śrubke do kasowania luzu i troche pommoglo.
Jeśli BMW jest chorobą, to ja nie chcę wyzdrowieć.