Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z centralnym zamkiem w mojej e46 a mianowicie zamki sie zamykaja ale juz otworzyc nie moge.Lampka sie zaswieca po nacisnieciu pilota ale drzwi juz sie nie otwieraja ani z kluczyka ani z pilota.NIeraz za ktoryms razem uda sie otworzyc. Problem sie pojawil jak zaczely sie upaly.

Bardzo proszę o pomoc.

Z gory dziekuje i pozdrawiam.

Opublikowano
U mnie dzieje się bardzo podobnie...z tym, że nie mogę otworzyć bez użycia kluczyka drzwi kierowcy, pasażera się otwierają, zamykają się oba, ale drzwi kierowcy wyjątkowo muszę zawsze otwierać kluczem...co mogło się stać?
Opublikowano
z tego co sie dowiadywalem to sa jakies czujniki w drzwiach ktore daja odpowiedz do centralki glowniej. Jesli jeden z nich jest wadliwy wtedy centralka nie daje impulsu do otwarcia zamków.
Opublikowano
mam podobnie, drzwi pasażera otwierają się zawsze a od kierowcy czasami nie i musze otwierać je z klucza...
tylko 1.8 ale daje rade;)
Opublikowano
tak tylko ze ja mam wiekszy poblem poniewaz z kluczyka moge tylko otworzyć drzwi od kierowcy (tylko tam jest dziurka na klucz) natomiast wszystkie pozostale sa zablokowane bez mozliwosci otwarcia.
Opublikowano

równiez podlaczam sie do pytania. Mam bardzo podobnie , w duze upały nie moge otworzyc dzwi kierwocy, zamykac sie zamyka ale otworzyc , dopiero po kilku razach. Tylko ze umnie zamek reaguje tzn, bolec wypycha ale nie do konca, np na 1/3 wysokosci i nie otworzy, dodam ze dzieje sie tak tylko w upaly.

pozdrawiam

Opublikowano

mi tez wypycha bolec tylko o 1/3 a u pasazera otwiera sie normalnie.

ktos mi kiedys mowil ze wystarczy to przesmarowac co i jak to dokladnie nie wiem, wydaje mi sie jednak ze trzeba tapicerke z drzwi rozebrac...

tylko 1.8 ale daje rade;)
Opublikowano

I jak poradził sobie ktoś ?

Widze ze u mnie to nie tylko w upały się dzieje. Dzisaj z 10 minut się meczyłem zanim zaskoczył ? Wie ktoś co trzeba przesmarować zeby bolec wypychał się na fulla a nie na 1/3 :/

pozdrawiam