Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam w samochodzie silnik m40 w ktorym trzeba wymienic walek rozrzadu i wszystkie elementy z nim zwiazane oraz jak wiadomo pasek rozrzadu oraz rolki uszczelki itd. koszt tej naprawy przewyzszy zakup silnika m43 na allegro.

Czy ktos ma doswiadczenie w tym temacie czy trzeba kupic sinik wraz z cala instalacja silnika z komputerem i czy wtyk z mojej instalacji bedzie pasowal do komputera silnika m43 poradzcie i co zrobic :modlitwa:

Opublikowano

Ja wlasnie mialem to robic ale jak sie okazalo wymienic nalezy silnik sanki pod nim przeplywomierz alternator przepustnice silnik krokowy osprzet instalacje komputer modol zaplonowy bo w m40 jest cewka i aparat zaplonowy przeprogramowac zegary bo beda przeklamywac i cale koszy przerosly mnie i zrobilem remont mojej m40 ktory wyszedl mnie 1000zl pierscienie na tlokach zawory (dzwigenki popychacze walek zostal) all uszczelki caly rorzad i przynajmniej wiem co mam zrobione czego moge sie spodziewac a kupujac drugi silnik nigdy nie wiesz co naprawde kupujesz i co cie czeka

Jezeli ci stac to oczywiscie polecam waspa na m43