Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, mialem ostatnio problem z drzwiami- prawy tyl. Ot tak zaczely sie otwierac tylko od wewnatrz. Znalazlem chwile, rozebralem, naprawilem (linka sie obsunela). Otwieralo sie od zewnatrz i od wewnatrz, jak dawniej. Zablokowalem centralnym, odblokowalem i [BAD]- teraz ani od zewnatrz ani od wewnatrz :( sciagnalem tapicerke i przez szpare udalo mi sie wlozyc reke do srodka ale nie moge podniesc do gory "dzyndzla" o zewn.klamki, poporstu sie nie da (wczesniej nie bylo problemu) bo podchodzi do tak jakby gornej swojej granicy, mechanizm wewnetrzny tez nie daje rady... co musze zrobic??? musze zrywac tapicerke?? tylko co to da bo mechanizm jakby byl czyms zablokowany- bloczek owszem wyskakuje ale nie da rady otworzyc :(:(:(:(
Opublikowano
witam! to nie odpowiedz na twoje pytanie,ale mam podobny problem tylko z drzwiami przednimi lewa strona nie otweieraja sie ani od zewnatrz ani od wewnatrz,a "dzyndzel" idzie do gory i w dol,myslelem ze to bezpiecznik ale nie.Moze wiesz co to?
Opublikowano
bylem dzisiaj u majstra podlaczyl komputer ale zadnych bledow nie ma... prawdopodobnie silownik nie puscil do konca i nic sie nie da zrobic. W poniedzialek bede mial sciagana tapicerke (sam nie zrobie tego, jak u majstra rozwala to zaplaca za nowa ;)) i wtedy bede cos wiedzial. Jak zrobie to dam znac.
Opublikowano
aaaaaaaaa... tos nas kolego wyprowadzil ;) a wyobraznia juz dzialala hehe.. Niewazne, zrobilem juz te drzwi. Problem polegal na tym, ze cos stalo sie z zamkiem.. Co prawda gosc je otworzyl, nameczyl sie przy tym, jak cholera, ale dal rade. To bylo balansowanie na progu wytrzymalosci tapicerki- ostro byla zaginana, zeby ja odkrecic. Nie wiem co dokladnie tam zrobil, ale musial wyciagac zamek, bral go na warsztat i cos tam dlubal sobie przy nim... skrecil wsjo i skasowal 150 zl ale hula przynajmniej :D czyli czeka Cie drogi kolego wyciagniecie zamka, coz zycze powodzenia. Napisz jak zrobisz :wink: