Skocz do zawartości

2.0 24V sekwencja & 2.5TDS... CO WYBRAC???????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam maly problem i nie mam AZ tyle czasu zeby szukac i porownywac... chce kupic BMW 5 z silnikiem 2.0 24V z sekwencyjna instalacja gazowa lub TDSa. Benzyna/gaz pali 8-15l a disel 7-10l (tak slyszalem) w tej chwili mam 5 z silnikiem 2.0 12V benzyna. Czy jest ktos w stanie porownac te dwa silniczki i pomoc mi wybrac? 2.0 24V z 1990r i przebiegiem ok 180000km kosztuje 7000zl a 2.5TDS z 1994r z przebiegiem 200000km to koszt 9000zl. Wyposarzenie maja podobne.

z gory dziekuje.

Opublikowano
jesli mialbym wybierac zdecydowałbym sie na auto 2,5 24v...jestem w posiadaniu takiej bawarki i jestem zadowolony..tez miałem dylemat czy kupic diesla ale dobrze zrobiłem jak zrobiłem...porównujac silnik 2,0 i 2,5 spalanie jest porównywalne lecz osiagi i dynamike jazdy posiada 2,5 silnik...diesla kupic nie zajezdzonego graniczy z cudem...diesel nie ma juz takiej mocy i tego dzwięku..no ale jak wiadomo to juz kwestia gustu i zasobnosci kupujacego..ja bede sie trzymał tak jak wczesniej silinka 2,5 24v 193 konnego)..pozdrawiam!

http://yourdomain.com/images/broken_link.gif

Babcia z duszą nastolatki:)

Opublikowano
Mam oba modele, o których mówisz i osobiście polecam tds, ale jeśli mówisz o tds za 9 tyś, to kup 2.0, bo 200 tyś przebiegu, to raczej cud, jak padnie Ci pompa, to min. 2 tyś nie Twoje, rozrząd 1,5 tyś, wtryski też swoje potrafią kosztować, itd. Pali wg. mnie naprawde malutko jak na swoją pojemność, o ile oczywiście potrafi się z niego odpowiednio korzystać, dźwięk jak na diesla również ma ładny... Jeśli tds to tylko sprawdzony, takie jest moje zdanie, bo sam kupiłem 5 lat temu tds z przebiegiem " 180 000 ", a jak się później okazało miał min 2 x większy. Osiągi obu są podobne, choć wydaje mi się, że tds jest bardziej elastyczny. pzdr :)