Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie mam pytanie wzasadzie takiej jak w tytule, padło mi sprzeglo w BMW tak mi się wydaj bo strasznie wolno przyspiesza samochod i cos smierdzi spalenizna, np. po wzoceniu 3 lub 4 o 5 niemowiac wciskam gaz w podloge obroty rosna a autko jak na automacie bez kicdowna :D zaczyna powolutku przyspieszac w tym momecie w srodku samochodu i nazewnatrz strasznie smierdzi rozgrzanym metalem czy to bedzie sprzegło??

Gdzie kupić takie sprzęgło albo może docisk w krakowie lub w internecie, kupować nowe czy używane??

Jak to wymienić samemu??

Jeszcze mam jedno pytanie, jak sprawdzić stan oleju w skrzyni biegow ewe. uzupelnic wymienic.

wszystko do manualnej skrzyni

BMW 750i V12 E32 - Będziesz Mógł Więcej :)))
Opublikowano
Sprzęgło jak już to nowe.Ale sprawdź czy sterowanie sprzęgła działa poprawnie to znaczy czy tłoczek w siłowniku sprzęgła obok skrzyni nie zablokował się.Będzie to powodowało efekt jazdy na półsprzgle.

W124 260E

W201 200E ex.

W126 260SE

W115 240D (250 M123) ex.

BMW 730i E32 ex.

Opublikowano
a jak to sprawdzić, bo zabardzo się nie znam :/ a niechce wydac 800zl na sprzeglo gdy sie okarze ze to tylko jakis tloczek, mozesz mi napisać gdzie on sie znajduje i jak go odblokowac
BMW 750i V12 E32 - Będziesz Mógł Więcej :)))
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Ja na Twoim miejscu regenerowałbym tarczę - tzn nabił nowe okładziny

Popytaj taksiarzy w okolicy - kto jest tani i robi dobrze sprzęgła , kto regeneruje

Ja na fokusie - mimo , że jeździ nim kobieta w szpilkach - tzn noga zawsze jest lekko na pedale :mad2: po regeneracji wykręciłem 60 000 km :wink: i wsjo gra .

Jak kompletnie się nie znasz to nie dotykaj bo narobisz więcej szkód niż dniówka mechaniora :doh:

Pozdro

Mario